Over ons

De Ropianen bestaat uit carnavalvierende families en vrienden uit de omstreken van met name Aardenburg (Nederland) en Maldegem (België).  Leute & plezier staat bij ons voorop voor onszelf en voor de mensen om ons heen, het is een uitdaging om bekenden en onbekenden bij onze jaarlijkste optochten te betrekken.

Sinds 1984 zijn wij onderdeel van het carnaval in ’t Uulehat (Aardenburg) maar ook in Knokke-Heist en Maldegem zijn wij in de loop der jaren gekend als traditionele deelnemers aan deze optochten.

De laatste jaren hebben onze founding families “de RoPa’s” de fakkel volledig overgedragen aan de jongere kroost die nu al enkele jaren met plezier ons carnavalsspectakel met succes tot stand weten te brengen. Ja, onze jeugd steekt hier veel energie in, het moet zijn dat zij zich hiermee goed amuseren. Daarnaast neemt het aantal leden van onze groep gestaag toe.

Naast het bouwen van wagen en het verzorgen van de kleding hebben wij de laatste jaren enorme lol met onze eigen gecomponeerde carnavalsmuziek, en videoclips. Het is geweldig wanneer de kroegen je eigen gemaakte carnavalsnummers weten te waarderen. Klik maar rond op onze website en schroom niet om onze carnavalsmuziek te downloaden.

De glimlach van nen onbekende geeft ons altijd weer de energie om naaste jaar weer bie mekaare te komen.
Ieder een jeele leutige Carnaval gewenst !!!